Manifest


Com cada 8 de març, ens mobilitzem amb motiu del Dia Internacional de les Dones i, una vegada més, sortim als carrers per tornar a reivindicar els nostres drets i denunciar les desigualtats i discriminacions que patim també com a metgesses, psicòlogues, odontòlogues, farmacèutiques, biòlogues i radiofísiques.

Des del sindicat, som extremadament sensibles en la defensa de les dones en general i, en concret, dels seus drets laborals, i apostem per la lluita, per la igualtat d’oportunitats i la reducció de tot tipus de discriminacions i violències. El nostre objectiu és revertir les pràctiques masclistes i evitar la seva normalització, justificació i/o negació. Per això, som partidàries d’una formació permanent de les facultatives per dotar-les d’eines sindicals i jurídiques, perquè, malgrat els avenços legals i polítics, encara queda molt camí per recórrer fins a assolir una societat justa i igualitària.

En conseqüència, exigim als governs que treballin per la transversalitat, des de tots els àmbits possibles (socials, jurídics, educatius i econòmics), i garanteixin la perspectiva de gènere en totes les polítiques.

D’altra banda, enguany estrenem un nou espai web amb el nostre logotip feminitzat Metgesses de Catalunya, per tal de visibilitzar i reivindicar el paper de les facultatives no només un dia a l’any, sinó durant tot l’any, amb una defensa constant contra els estereotips de gènere, el sostre de vidre i el terra enganxós. Som moltes i diverses, i volem el reconeixement que ens mereixem cadascuna. En moltes ocasions, se’ns menysté o se’ns silencia amb discriminacions directes o indirectes que limiten la nostra progressió professional. 

Estem exhaustes, amb dobles jornades de treball i condicions laborals extenuants. Estem cansades d’aquest paper de dona multitasca, de tanta autoexigència, d’estats emocionals fluctuants, de perdre competitivitat quan aturem la nostra activitat laboral per excedències per atencions intergeneracionals i d’hipotecar la nostra vida social.

Us animem a descarregar-vos, a prendre consciència, a posar límits i a eliminar tota aquella pressió que ens ofega i ens debilita pel sol fet de ser dones. Vivim en un món ple d’imposicions establertes per una societat patriarcal on, a pesar dels progressos i la lluita d’anys, s’exerceix una pressió intolerable sobre nosaltres, les dones.

DESCARREGA’T, allibera’t de tot allò que t’ofega i lluita per viure dignament.


>> Descarregar el manifest en PDF