8-M 2021: "Som metgesses i no volem renunciar a res"


Com cada any, Metges de Catalunya (MC) commemora el Dia Internacional de les Dones reivindicant la plena igualtat, rebutjant qualsevol forma de discriminació i afegint-se a la lluita contra la violència masclista i la cultura patriarcal que sotmet les dones i no les permet viure amb la mateixa llibertat i privilegis que els homes.

Aquest 8-M, el sindicat ha publicat un vídeo en què set facultatives sintetitzen les demandes de les dones que exerceixen la professió mèdica. La igualtat d’oportunitats, la no discriminació amb motiu de l’embaràs i la maternitat, l’accés a llocs de lideratge i gestió, trencant els sostres de vidre, i el rebuig de la violència i el masclisme són les principals reivindicacions del col·lectiu.

Finalment, MC també vol posar de relleu que la pandèmia ha impactat de manera "més exigent i negativa" en les dones, ja que han assumit molt majoritàriament el rol de cuidadores, han incrementat encara més la dedicació a les tasques familiars i domèstiques, i han multiplicat el seus esforços en l’àmbit laboral com a treballadores majoritàries dels sectors essencials. Això ha comportat una major exposició i un major nombre de contagis per coronavirus en les dones i ha deixat en evidència el "miratge de la conciliació familiar".

Amb tot, la discriminació laboral no ha deixat de fer-se palesa com demostra el fet que les dones han estat més afectades per l’atur i els ERTO durant l’any de pandèmia.

8-M 2021: Lourdes Franco, reconeguda per la Universitat Rovira i Virgili per la seva recerca en malalties de gènere