Manifest de MC per commemorar el 8-M 2020


Metges de Catalunya (MC) torna a adherir-se a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona fent èmfasi en les situacions de desigualtat, discriminació i masclisme que pateixen les facultatives. El sindicat mèdic, majoritari a la sanitat catalana, MC ha elaborat un manifest per commemorar el 8-M en què insta la societat a “mantenir viva la flama de la revolta social contra les violències masclistes i totes les formes de submissió i control de les dones derivades del patriarcat”.

Pel que fa a les reivindicacions referides a les professionals de la salut, l’organització reclama una sanitat “amb mirada lila” per trencar els sostres de vidre i garantir el ple desenvolupament professional de les metgesses. A més, demana que es posi “la vida al centre”, respectant els drets de conciliació i assegurant que l’embaràs i la maternitat no suposin cap perjudici per a la contractació, les oportunitats de promoció ni la retribució de les dones treballadores.

Finalment, MC insta al combat "sense treva" de la violència masclista des de la sororitat i la vigilància activa que fan els professionals de la salut de situacions de violència envers les dones.

El sindicat fa una crida a la seva afiliació a participar en la gran manifestació convocada pel col·lectiu feminista el proper diumenge 8 de març a Barcelona, per reivindicar la plena igualtat entre homes i dones. La mobilització sortirà a les 17 hores de Plaça Universitat i acabarà al Passeig Lluís Companys, a l’alçada d’Arc de Triomf.

Entrevista 8-M: “Ni nenes, ni boniques, ni xates. Som metgesses”