MC dona suport a les mobilitzacions del 8-M i crida les facultatives a omplir els carrers en defensa dels drets de les dones


Metges de Catalunya (MC) se suma a les manifestacions que s’han convocat aquest dimecres arreu del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones i fa una crida a les facultatives a omplir els carrers de les ciutats per reivindicar els seus drets i denunciar les desigualtats i discriminacions que pateixen en l’àmbit sanitari.

El sindicat advoca per incorporar de manera transversal la mirada feminista en el sistema de salut per tal de garantir la perspectiva de gènere, tant en l’entorn laboral com assistencial, amb un doble objectiu: erradicar les pràctiques masclistes i valorar la posició de la dona en la medicina.

Per això, anima la seva afiliació a participar en les mobilitzacions convocades pel col·lectiu feminista. A Barcelona, una delegació de MC participarà en la manifestació impulsada per l’Assemblea 8M que arrencarà a les 18.30 hores de la plaça de la Universitat i recorrerà els carrers del centre fins a arribar al passeig de Lluís Companys. 

El sindicat ha establert un punt de trobada, a les 18.00 hores, a la cruïlla dels carrers de Balmes i Gran Via de les Corts Catalanes (davant la seu de l’Institut Català de la Salut) per a les facultatives i facultatius que vulguin sumar-se a la marxa.

MC anima les facultatives a “descarregar-se” dels condicionants socials del patriarcat amb motiu del Dia Internacional de les Dones
Especial 8-M 2023