MC reparteix 5.000 xapes per visibilitzar i reivindicar la rellevància de la plantilla facultativa


Metges de Catalunya (MC) ha iniciat una campanya per visibilitzar i posar en valor el paper “imprescindible” dels facultatius i facultatives en el sistema sanitari, així com el seu compromís de preservar la relació metge-pacient com a virtut essencial de la medicina. Per a això, ha començat a repartir 5.000 xapes entre el col·lectiu on es pot llegir la inscripció “T’atén una metgessa” o “T’atén un metge”, i les seves versions corresponents a les professions d’odontologia, psicologia, radiofísica, biologia i farmàcia.

Amb aquesta acció, el sindicat pretén reforçar la fidelització del personal facultatiu amb la població que atén, abandonant l’anonimat professional i remarcant la reputació que té en els centres de salut. “Ningú pot ignorar que no tan sols som necessaris, sinó que som una peça irreemplaçable en la majoria dels processos assistencials i en l’abordatge de la complexitat, la investigació i la formació d’alt nivell”, assenyala.

Per aquest motiu, MC demana als facultatius i facultatives que s’identifiquin davant els seus pacients i es mostrin tal com son, “orgullosos de la seva professió i vocació”. De manera paral·lela, garanteix al col·lectiu que vetllarà per la identificació d’aquelles pràctiques intrusives que poden ser una amenaça per a la seguretat del pacient i reclamarà “per totes les vies possibles” el compliment de la Llei d’ordenació de les professions sanitàries que regula els principis rectors de la relació entre els professionals de la salut i els usuaris que reben els seus serveis.

L’organització sindical agraeix amb sinceritat a tota la plantilla facultativa la seva dedicació i el seu esforç per mantenir dempeus una xarxa sanitària desmantellada i afeblida, i recorda que ha convocat una gran mobilització, a partir del proper 25 de gener, per reconstruir el sistema sanitari públic, “atès que la situació actual és insostenible”. 

MC considera “indignant” que el govern espanyol proposi rebaixar el preu de la matrícula de Medicina als homes per a masculinitzar la professió