MC s’adhereix a la convocatòria de vaga feminista
Especial 8-M 2018


Metges de Catalunya (MC) fa seves les reivindicacions de les plataformes i moviments feministes que fan una crida a la protesta i a la mobilització aquest dijous 8 de març, Dia de Internacional de la Dona. El sindicat mèdic, majoritari a la sanitat catalana, s’adhereix a la convocatòria de vaga laboral de dues hores i tancarà les seves instal·lacions entre les 11.30 i les 13.30 hores. Així mateix, l’organització assistirà a la concentració unitària convocada a les 12 hores a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

MC ha elaborat un manifest en què detalla les desigualtats existents en l’exercici de la medicina que incideixen en el desenvolupament professional i laboral de les metgesses. L’escrit aborda tres eixos fonamentals: la igualtat en l’àmbit laboral, la protecció de l’embaràs i la maternitat, i l’eradicació de la violència masclista.

El sindicat fa una crida a les seves afiliades i afiliats a secundar les aturades laborals convocades per a cada torn de treball i a participar en els diferents actes i concentracions previstes arreu del territori. La manifestació central de la jornada tindrà lloc a les 18.30 hores, a la confluència de l’Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia de Barcelona.

Pel que fa al sector sanitari, les aturades han estat convocades en les següents franges horàries:

  • Jornades continuades en torn de matí: de 8.00 a 10.00 hores
  • Jornades continuades en torn de tarda: de 16.00 a 18.00 hores
  • Jornades continuades en torn de nit: les dues primeres hores del torn nocturn
  • Jornades partides: de 11.30 a 13.30 hores

Relaño: “Jo no sóc la doctora, sóc la nena”
Especial 8-M 2018