MC demana a Igualtat formar part de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes

El passat mes de juliol, el Govern va aprovar un nou decret que actualitza i adapta a la realitat actual les funcions, la composició i la finalitat de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes (CNVM), el màxim òrgan de coordinació del país en aquest àmbit.   

La finalitat d’aquesta comissió, segons l’Article 2 de la llei, és “impulsar, efectuar el seguiment i avaluar les actuacions, les eines, el finançament, els protocols d’intervenció i altres espais i mecanismes que siguin necessaris per a l’abordatge de les violències masclistes que du a terme la Generalitat de Catalunya, així com fomentar la participació i col·laboració de la resta d’administracions públiques i òrgans de la societat civil que treballen en aquest àmbit”. 

En aquest sentit, s’han creat nous grups de treball i s’ha ampliat el llistat de les entitats i institucions que participen en el Ple de la Comissió per tal d’assegurar una major implicació i representació de la societat en l’erradicació de les violències masclistes. Entre les entitats amb més representació, hi ha les “organitzacions sindicals més representatives en l’àmbit de Catalunya”, però Metges de Catalunya (MC), malgrat ser el sindicat majoritari entre el col·lectiu mèdic, no ha estat convidat a participar-hi.

Davant d’això, i tenint en compte que es tracta d’un sindicat centenari, amb una implicació i defensa a ultrança del tracte igualitari entre dones i homes, i amb un posicionament inqüestionable en favor de la defensa dels drets de les dones i en la lluita contra qualsevol discriminació i violència masclista, l’organització ha demanat formar-ne part. 

Ho ha fet a través d’un escrit adreçat a la consellera d’Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge, en el qual demana que es convidi MC a designar a un o una representant del sindicat dins la Comissió per tal de poder col·laborar i ajudar en la feina que aquesta duu a terme per erradicar les violències masclistes, permetent així incloure-hi també el punt de vista sanitari, en general, i mèdic, en particular.

Creen una guia per ajudar els professionals de l’atenció primària a abordar la violència sexual: “Atenem moltes més víctimes de les que es creu”