Cada 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones amb l’objectiu de lluitar per la igualtat i l’eliminació de qualsevol tipus de discriminació vers les dones, un dia centrat en reivindicar i sensibilitzar a la població sobre les desigualtats de gènere.
Any rere any, Metges de Catalunya (MC) i el seu grup feminista se sumen i donen suport a les reivindicacions d’aquest dia, llançant campanyes amb els quals aprofiten l'efemèride per deixar palesa la seva lluita constant per l’erradicació de la discriminació laboral i salarial, els estereotips, i contra l’assetjament i violència masclista.
Enguany, però, l’organització ha volgut anar més enllà i ha organitzat una jornada per debatre sobre el lideratge femení en diferents àmbits de la societat, però sobretot en el de la salut. Sota el nom de Lidera(‘t), se celebrarà el pròxim dijous 6 de març a la tarda, de 16 a 19 hores, en format presencial a la sala de reunions de la seu de MC.
L’acte se centrarà en analitzar els principals obstacles als quals han de fer front les dones pel fet de ser-ho i reflexionar sobre els escenaris de futur, entre altres qüestions. Tota l’afiliació del sindicat mèdic hi està convidada, però es requereix inscripció prèvia a través del Campus Metges, ja que el nombre de places és limitat.
Xelo Casado, psicòloga clínica, secretària de l’Agrupació de Psicòlegs de MC i vicesecretària de Finances de MC, i Lourdes Franco, metgessa de família i antropòloga mèdica, seran les encarregades de fer la presentació i donar la benvinguda a l’acte, que estarà moderat per la periodista i membre del departament de comunicació de MC, Laia Calaf.
A continuació, comptarà amb les ponències de Mireia Montesinos, advocada del Col·lectiu AiDE, Júlia Ojuel, metgessa de família i màster en Sexologia, Dolors Liria, psicòloga, vicedegana del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i docent de la Fundació Galatea, i Carme Sánchez, psicòloga clínica i sexòloga. Les quatre professionals explicaran quins projectes lideren i analitzaran les dificultats a les quals sovint s’han d’enfrontar les dones per poder obtenir posicions de lideratge en la societat.